Tarkasta onko koneessasi ajanmukaiset versiot internet selaimista sekä miten voit puhdistaa selaimen historian. Kaikesta internet käytöstä jää koneelle jälki muistiin. Ajan myötä tämä hidastuttaa koneen käyttöä. Suositus on tehdä puhdistus 1-2kk välein.

Internet Explorer selaimen päivitys:

http://windows.microsoft.com/fi-fi/internet-explorer/download-ie

Internet Explorer selaimen puhdistus:

Paina oikean yläreunan mutteripainiketta(työkalut) ja valitse Suojaus sekä siitä Poista selaushistoria. Tästä voi valita kaikki kohdat. Voit tosin oikein hyvin jättää itsellesi tärkeät kohdat valitsematta, jos esimerkiksi olet tallentanut salasanoja verkkopalveluihin ja haluat niiden säilyvän, voit jättää salasanat kohdan valitsematta.

Mozilla Firefoxin päivitys:

https://support.mozilla.org/fi/kb/paivita-firefox-sen-uusimpaan-versioon

Ohje Mozilla Firefoxin historian puhdistukseen:

https://support.mozilla.org/fi/kb/poista-selaus-haku-ja-lataushistoria

Google Chrome selaimen päivitys:

https://support.google.com/chrome/answer/95414?hl=fi

Google Chrome selaimen puhdistus:

1. Valitse selaimen työkalupalkissa Chrome-valikko Chrome menu.
  2. Valitse työkalut.
  3. Valitse Tyhjennä selaustiedot.
  4. Valitse esiin tulevassa valikossa Evästeet ja muut sivuston ja laajennuksien tiedot ja Välimuistiin tallennetut kuvat ja tiedostot.
  5. Poista kaikki valitsemalla esiin tulevassa valikossa Alusta alkaen.
  6. Valitse Tyhjennä selaustiedot.