Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

F-SECURE FREEDOME

 

F-Secure Freedome on yhtiön uusi tietoturva ohjelma, mutta ennen kaikkea turvallisen VPN yhteyden mahdollistava ohjelmisto. Se on saatavilla kaikkiin laitteisiin ja kaikkiin käyttöjärjestelmiin. Eri järjestelmien versioissa on kuitenkin eroja.

Freedome ohjelmisto erinomainen tuote erityisesti niille käyttäjille jotka käyttävät usein suojaamattomia wifi verkkoja(lentokenttien, hotellien, yritysten ja viranomaisten tarjoamat verkot) sekä niille käyttäjille jotka haluavat käyttää maan sisäisiä palveluja ulkomailla(esim. nettitelevisioiden suorat lähetykset), tai niille jotka tarvitsevat pääsyn alueen sisälle rajoitetusta liikenteestä ulos(esim. Kiinasta ulkomaailman verkkopalveluihin).

Kaikkein kattavimman version saa Android laitteisiin. Tähän saa jopa reaaliaikaisen virus-/haittaohjelma skannauksen, jolloin tuotetta voi hyvin pitää laitteen ainoana tietoturvaohjelmana. PC, MAC ja iOS versioissa tätä ominaisuutta, ei ainakaan ole.

VPN(virtual private network) yhteys tarkoittaa täysin salattua yhteyttä käyttäjän ja kohteen välillä. Normaalisti käyttäjän verkko-osoite(IP-osoite) on julkinen ja se näkyy missä ikinä verkkoa käytätkin. Tällöin myös käyttäjien verkossa tekemiä toimia voidaan seurata hyvinkin kattavasti: millä sivuilla käyt ja mitä sieltä katsot, minkälaisia palveluja käytät ja verkko-ostoksia teet sekä missä päin maailmaa liikut. Freedome tekee kaikesta tästä täysin anonyymiä. Eli vastaanottaja näkee pelkästään F-Securen verkko-osoitteen, eikä pysty mitenkään yksilöimään itse käyttäjiä. Freedome estää kaikki seurantayritykset.

Freedomen hyötyjä on myös liittymien eri maiden verkkoihin. F-Securella on liityttäviä palvelimia joka puolella maapalloa: Alankomaat, Australia, Belgia, Britannia, Espanja, Hong Kong, Italia, Japani, Kanada, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Singapore, Suomi, USA east ja USA west. Eli vaikka olisit Suomessa, voit liittyä Hong Kongin verkkoon, jotta verkkopalvelut näyttävät sinun virtuaaliseksi sijainniksi Hong Kongin. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi tehdessäsi verkko-ostoksia. Osa verkkokaupoista määrittävät hinnat sijaintitiedon perusteella. Espanjalaisille tarjotaan halvempia tuotteita kuin suomalaisille. Tällöin voi liittyä Espanjan verkkoon ja hämätä laillisesti verkkokauppaa.

Pienenä negatiivisena puolena palvelussa on että se hieman hidastaa nettiyhden nopeutta.

S-Secure Freedome on erinomainen palvelu tietoturvaa, yksityisyyttä sekä kyseisiä verkon yli toimivia palveluja hakevalle.