Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

F-SECURE SAFE

 

F-Securen uusi tietoturvapalvelu Safe on uuden ajan tietoturvapalvelu. Se pohjautuu pilvipalveluun, jolloin käyttäjä saa tuotteen tilatessa linkin www sivulle johon luodaan tili ja täältä voi ladata käyttämälleen laitteelle ensiasennuksen, tai lähettää sähköpostilinkin tai SMS viestin joiden kautta voi esimerkiksi asentaa palvelut mobiililaitteisiin. SAFE tukee kaikkia laitteita sekä kolmea yleisintä mobiilikäyttöjärjestelmää: Windows tuotteita, Applen tuotteita sekä Android järjestelmillä toimivia mobiililaitteita.

PC koneisiin asennettava tuote on käytännössä vastaava kuin F-securen Internet Security 2015. Siihen kuuluu kaikki samat elementit sekä toiminnot: Haittaohjelma-/virussuojaus, turvallinen selaus, pankkisuojaus sekä varkaus/katoamissuoja. F-Securen tuote on saanut eri testauksissa huippuarvot haitallisten verkkosivujen skannauksessa sekä tehossa, mutta esimerkiksi kalastelusivujen skannaus ei ole saanut yhtä hyviä pisteitä kuin muutama muu kilpailija sekä vanhempain kontrollin konfiguroinnissa on puutteita verrattuna kilpailijoiden huipputuotteisiin.

Ohjelman haittaohjelma- sekä virussuojaus on maailman huippuluokkaa. Turvallinen selaus estää selaamisen sellaisille sivuille jotka ovat alttiita haitta- ja mainosohjelmille. Pankkisuojaus estää kaiken mahdollisen muun samanaikaisen liikenteen internet yhteydessäsi silloin kun olet yhteydessä tunnettuun verkkopankkiin. Varkaus ja katoamissuoja on tarpeen silloin kun laitteesi häviää tai se varastetaan. Voit tässä tapauksessa paikantaa laitteesi, lukita sen etänä tai jopa pyyhkiä laitteesi sisällön puhtaaksi mikäli pelkää että tärkeät tiedot päätyvät vieraisiin käsiin.

Tuote ei ole yhtä kattava eri käyttöjärjestelmissä. Mac version ero tulee palomuurin ominaisuuksista, vanhempain kontrollissa sekä sovellusten että turvallisten pankkisivustojen skannauksessa. Palomuuri tukee MAC laitteen oman palomuurin toimintaa, ei toimia itsenäisenä palomuurina. Vanhempain kontrolli, sovellusten sekä turvallisten pankkisivustojen skannaus puuttuvat kokonaan. Applen mobiililailtteiden iOS järjestelmien versio on myös verrattain rajoitettu täysversioon verrattuna. Se antaa tuen turvalliselle selaamiselle, paikkatiedon jaon katoamistapauksessa, turvallisen pankkiselaamisen sekä skannaa tunnettuja turvallisuusuhkia. Windows puhelimien ohjelma on lähes identtinen iOS laitteiden vastaavaan, mutta lisättynä vanhempain kontrollilla, mikä puuttuu iOS versiosta.

Android laitteiden versio on lähes täysversion kaltainen. Siinä on kaikki samat ominaisuudet kuin PC versiossa, lukuun ottamatta joitakin pieniä asetusvalintoja.

Kokonaisuutena voi sanoa että F-Securen Safe on ainoa laatuaan tietoturvamaailmassa. Mikään muu ohjelma ei tarjoa samanaikaista tukea kaikille käyttöjärjestelmille. Tuotteen voi ostaa 1, 3, 5 , 7 tai 10 laitteen pakettina.