Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

F-Secure Younited - Varmuuskopio, ryhmätyö ja tiedostonjako

 

Suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure on luonut erinomaisen tuotteen tiedon varmuuskopioimiseen, tiedostojen jakamiseen ryhmille, joten tätä ohjelmaa voi käyttää hyvin projektien tiedostojen varmuuskopioimiseen pilveen sekä jakoon projektiryhmän jäsenille. Parasta tässä ohjelmassa on se että se toimii täysin pilvessä, joten se ei välttämättä vaadi ohjelman asentamista koneelle ja pilviominaisuus takaa kaikille sinne siirretyille tiedoille varmuuskopion. Vaikkei ohjelma vaadikaan asennusta koneelle, sekin tosin on mahdollista ja tuo tekemiseen selkeää lisäarvoa. Tällöin saa oman tietokoneen resurssienhallintaan Younited-kansion johon voi raahata tai kopioi-liitä menetelmällä siirtää haluamasi tiedostot, jolloin ne siirtyy automaattisesti Younitediin.

Mikäli ohjelmaa käyttää projektityöhön, on erittäin hyvä ominaisuus, ettei uuden käyttäjän tarvitse asentaa ohjelmaa koneelleen. Projektipäällikkö voi hyvin yksinkertaisesti luoda järjestelmään tunnukset niitä tarvitseville sekä antaa oikeudet haluttuihin tiedostoihin ja lähettää ne käyttäjälle. Joten uuden käyttäjän ei tarvitse nähdä edes vaivaa tilin luomiseen. Hyvää asiakaspalvelua projektia vetävälle yritykselle.

Käyttöliittymän näkymä:

 

 

Vasemmassa reunassa on valikkorakenne, joka on jaettu neljään pääkategoriaan: Alku, Kokoelmat, Ryhmätilat sekä Lähteet. Alku pääkategorian alle tulevat järjestelmään lisätyt tiedostot eli Valokuvat, Videot, Musiikki, Asiakirjat, Viestit, Yhteystiedot ja Muut. Kokoelmat -kategorian alle tulevat sinun merkkaamasi suosikkikansiosi sekä jakamasi tiedostot.

 

Ryhmätilat ovat porukoille, tiimeille ja projekteille suunnattu palvelu. Ylläolevassa kuvassa on luotu Ryhmätilaan projekti maalaus. Yläpaneelista on luotu kansio, joka nyt näkyy ruudun keskiosassa kansiona, johon projektiin kuuluvat tiedostot tallennetaan. Sen yläpuolella paneelissa näkyy projektin nimi, sen Asetukset- sekä Kutsu muita-painikkeet. Oikeasta reunasta näkyy jäsenet jotka on kutsuttu osallisiksi tähän ryhmään/projektiin. Asetuksista voi määrittää projektikansion koon sekä minkälaiset oikeudet jäsenille annetaan. Saavatko he esimerkiksi muokata heille jaettuja tiedostoja tai voivatko he itse kutsua uusia jäseniä projektiryhmään, vai pitääkö projektin vetäjä sen oikeuden vain itsellään?

Lähteet valikosta voit valita ne lähteet joista voit ladata materiaalia järjestelmään, mukaan lukien oman tietokoneen, mutta myös tunnetut sosiaalisen median pilvipalvelut kuten Dropbox, Facebook ja Google Picasa.

Hyvää järjestelmässä on myös että se toimii kaikilla alustoilla tarkoittaen että voit myös ladata sovelluksen älypuhelimille sekä tableteille, joten voit hoitaa asioita helposti myös matkalla ilman tietokonetta.

Järjestelmä on hyvä kotikäyttäjille henkilökohtaisen tiedon varmuuskopiointiin ja tiedon jakoon ystävien ja tuttavien kanssa, mutta myös yrityksille jotka tarvitsevat vastaavaa järjestelmää esimerkiksi projektitiedostojen jakoon mutta myös omien tiedostojen varmuuskopiointiin. Etenkin mikäli yritys ei käytä palvelimia tietojen varmistamiseen. Vaikkakin F-Secure ilmoitti keväällä 2015 myyneensä tuotteen amerikkalaiselle tiedostonhallintaan erikoistuneelle Synchronossille, säilyy palvelun tekninen hallinta, ainakin toistaiseksi vielä F-securella ja tiedot ovat tallennettuna suomalaisille servereille. Järjestelmä on helppokäyttöinen ja selkeä sekä tiedostonjako on tehty erittäin helpoksi sisäistää. Suosittelemme.