Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Tällä sivulla on linkkejä hyödyllisiin palveluihin. Mikäli tiedät hyvän sivuston tietotekniikan perustietojen ja -taitojen oppimiseen ja opettamiseen, yleisen tiedon hakuun verkosta, voit kirjautua palveluun ja kommentoida tietosi Idea ja kommentoi -välilehden kautta, tai lähettämällä linkin tiedot sähköpostilla osoitteeseen posti@ltakatemia.fi

 

Tietokoneet ja tietotekniikka:

 

www.hardware.fi - Erinomainen suomenkielinen sivusto tietotekniikkaan: uutisia, artikkeleja, testejä, ohjeita ja oppaita.

www.kotimikro.fi - Hyödyllisiä artikkeleja, testejä, oppaita tietokoneiden kotikäyttäjille. Selkeät linkit ja hakupalvelut, mutta miinuksena että iso osa palveluista vain tilaajille.

Windows:

 

Microsoftin oma opas Windows 7 järjestelmään: http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-basics-all-topics#1TC=windows-7

Microsoftin oma opas Windows Vista järjestelmään: http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-basics-all-topics#1TC=windows-vista

 

MAC:

Erinomainen sivusto MAC tietokoneiden oppimiseksi: http://mackurssi.arituhkala.fi/MACkurssi/Mac-kurssi.html

MAC koneiden pikanäppäimet: http://macmaa.com/2011/09/22/opi-mac-os-xn-yleisimmat-nappainoikotiet/comment-page-1/

Windows 8:

Microsoftin oma opas Windows 8/8.1 järjestelmään: http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/tutorial

 

 

 

WWW:

 

www.kirjastot.fi     -    Nimensä mukaisesti kirjastojen tiedonhakupalvelu. Kattava kokonaisuus                                             linkkejä ja tietoa. Sisältää mm. www.makupalat.fi

www.starttis.fi     -    Hyvin kattava linkkipalvelu. Sisältöhaku.

www.hakukoneet.fi     -    Toinen hyvin kattava sisältöhakupalvelu. Täynnä                                                     linkkejä hyötypalveluihin.

www.download.fi     -    Turvallinen, suomenkielinen, hyvin kattava ohjelmien lataussivusto.

www.viestintavirasto.fi     -      Viraston ylläpitämä kattava sivusto ohjeista kodin teknisten asioiden                                                             hoitoon.

 www.neptunet.net            -   Laite ja Tieto akatemiaa vastaava sivusto, mutta hieman                                                         kehittyneemmille tietokoneen käyttäjille. Mutta etenkin Oppaat osio on                                                         erinomainen. Niihin on viitattu myös näiden sivujen oppaissa. Myös                                                         Tietoturvaohjelmat 2015 on erinomainen kattaus tämän vuoden                                                         ohjelmista, niin maksullisista kuin ilmaisista                                                         skannausohjelmista.                                   

 

Senioripalvelut:

 

www.entersenior.fi         -    Senioreille tarkoitettu internetissä toimiva palvelu. Enter Ry:n ylläpitämä                                                       sivusto opastamaan senioreja tietokoneen ja internetin kanssa.

www.ikateknologia.fi     -    Käkäte projekti. Erilaisten projektien ja hankkeiden sivusto ikääntyville                                                        tekniikan käyttäjille.

www.senioripc.fi              -     Ikäihmisille joille näkö ja havainnointikyky on jo heikentynyt. Isot

                                                        neliöpainikkeet ja vain tarpeellinen.

http://www.tietoseniorit.blogspot.fi/    -    Tietoseniorien kirjoittama erinomainen blogi laitteista,                                                                                 palveluista ja tietotekniikan oppimisesta. Etenkin senioreille.