Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

#CES2016 – Kuluttajaelektroniikan messut Las Vegasissa

Tervetuloa matkalle uusimpien laite- ja ohjelmisto-innovaatioden mekkaan, CES messuille. CES(Consumer Electronics Summit) on kuluttajaelektroniikan kattojärjestö CTA (Consumer Technology Association)  järjestämä, yksi maailman suurimmista elektroniikan alan messuista. Nämä messut luovat suuntaviivoja teknologioille, joiden odotetaan nousevan suuriksi hiteiksi kuluttajien keskuudessa.

Tämän vuoden suurimpia suuntauksia teknologioissa ovat langattomuus, älylaitteet, virtuaalinen todellisuus sekä dronet(eli pienoishelikopterit).

Laite ja Tieto tutustui messuille ensimmäistä kertaa, kutsuttuna kirjoittamaan lukijoilleen tapahtumasta. Ja voin kertoa, messut täyttivät kaikki odotukseni ja siellä olisi viipynyt pidempäänkin. Messut käsittivät kaksi pääareenaa sekä kaksi muuta areenaa. Kävijöitä tapahtumalla on lähes 200 000 ja koska kyseessä on vain ammattitapahtuma, on luku valtava. Kutsuttuja oli paikalla yli 150 eri maasta. Näytteille asettajia on noin 3650, yli 50 jalkapallokentän kokoisella alueella. Päivässä ehdin käydä yhden alueen läpi kohtuullisesti, ideoita kirjoituksilleni etsien, mutta ei siinä ajassa olisi ehtinyt kovin montaa bisnes-suhdetta solmia.

Kirjoitan seuraavista osa-alueista: