Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Koulutus ja teknologia

 

Koulutus ja teknologia oli messuilla oikeastaan olematon osasto, eikä tähän osastoon ollut varsinaisesti ilmoittautunut kuin yksi kauppapaikan esittelijä.  Ja tämäkin firma valmisti kannettavia näyttöjä, joita pystyi käyttämään osana kouluttamista, mutta ei mielestäni varsinainen koulutustuote. Mutta tosiasiassa moni tuote messuilla oli myös erinomainen koulutustuote, vaikka olikin rekisteröity messuille toiseen osastoon. Esimerkiksi useat lapsille ja perheille suunnatuista tuotteista olivat erinomaisia myös koulutus käyttöön. Kyse on soveltamisesta. Miten esimerkiksi uudet trendit, kuten virtuaalinen todellisuus ja tekoäly ja niiden laitteet soveltuisivat olemaan mukana koulutuskäytössä? Monet yritykset, muutkin kuin peliteollisuus, käyttävät nyt jo virtuaalista todellisuutta tuotekehityksessä sekä koulutuskäytössään. Etenkin auto-, lento- ja liikenneteollisuudessa käytetään virtuaalista todellisuutta testatessa turvallisuutta ja kouluttaessa henkilökuntaa.

Messuilla oli esittelyssä Moveon Krush. Juuri tällainen virtuaalisen todellisuuden simulaattori, jota yritykset voivat käyttää suunnitellakseen tuotteitaan. Lähinnä se oli tarkoitettu peliteollisuudelle, mutta myös muille teollisuuden haaroille viihteestä lentoteollisuuteen. Se on 360 asteen vapaapyörimis-simulaattori, jossa käyttäjä istuu sisällä kakkulakypärä päässään ja ohjaa laitetta joystickillä. Todella siisti!

Tai voisiko virtuaalisen todellisuuden tuotteita käyttää koulutusmielessä esimerkiksi asiakaskohtaamisiin tai esiintyjille? Entä terapiamielessä esimerkiksi lentopelkoisille tai ahtaanpaikan kammoisille?

 

Koulutustuotteista ehdottomasti paras oli lapsille ja nuorille suunnattu Metas Innobits -älypalat. Ne ovat legon näköisiä koottavia palasia, joilla lapsi voi rakentaa haluamansa koneen, esim. nosturin ja sille toimintolevyn (vrt. elektroniikkalaitteiden piirilevyä.) (kts alla oleva kuva.) Nuoremmille lapsille suunnatut älypalat ovat valmiiksi koodattu tekemään tietty toiminto. Voit esimerkiksi rakentaa legoista auton, lisätä siihen älypalan joka kuljettaa ja ohjaa autoa ja lisätä toisen palan joka vilkuttaa auton valoja. Voit myös rakentaa tälle kauko-ohjauksen, mikäli haluat. Se mikä on hienoa näissä (suunnattu vanhemmille lapsille +12v), on se, että ne kuutiot jotka tuottavat jotain esim. liikkeen, ovat käyttäjän itse ohjelmoitavissa. Tämä voisi olla erinomainen koulutustuote Suomen peruskouluihin jossa aloitetaan ohjelmointi osana koulutus-suunnitelmaa. Oppilaat voisivat rakentaa ihan aitoja pienoisrobotteja, jotka he voisivat ohjelmoida tekemään haluttu toimi haluttuna ajankohtana.

Mikäli kiinnostuit Metas innobits -älypaloista, ota yhteys Laite ja Tietoon ja kysy lisää!