Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Langattomat laitteet ja palvelut

 

Langattomien laitteiden ja palvelujen ehdoton trendi oli äänilaitteet, päälle puettavat tuotteet sekä langattomat teknologiat, etenkin Bluetooth. Nämä tuotekategoriat käsittivät lähes puolet kaikista näytteille asettajista, joten tämän kategorian tuotetarjonta oli valtava.

Silti Laite ja Tieto tutki ja nyt käsittelee tätä kategoriaa kaikista kategorioista vähiten. Ehkä siksi että tämä vuosi ei tuntunut tuovan juuri mitään ihmeellistä uutta. Bluetoothilla toimivia langattomia kaiuttimia ja kuulokkeita on ollut jo vuosia eikä niihin esitelty lähes mitään mielenkiintoista lisää näillä messuilla. Toki jotain mielenkiintoisia tuotteita tai ideoita esiteltiin, joista on ilo kirjoittaa ja esitellä teille. Audio-laitteiden kategoriassa ehkä monihuonekaiutin- ja kuuntelujärjestelmät olivat mielenkiintojen kohteena ja niitä esiteltiin paljon. Siihenkään kategoriaan ei tuotu mitään mullistavaa uutta tai jännää joten niitä ei tässä juuri käsitellä.

Yksi mielenkiintoisimmista tuotteista ei ideana ole mullistava, mutta siinä oli monia mielenkiintoisia ominaisuuksia jotka ansaitsevat esille tuontia. Tämä pieni tulitikkuaskin kokoinen jopa 2 teran kokoinen langaton SSD tekniikalla toimiva NAS muisti toimii jopa ilman verkkoa eli tietoa voi siirtää esim. kameran ja muistin välillä ilman wifiä tai mobiilidataa erityisen ARCH tiedonsiirtotekniikan avulla sekä laite lataa virtansa langattomasti iduktiivisen Qi tekniikan avulla. Lisäksi laite on 15 metriin asti vesitiivis sekä rakennettu kolhunkestäväksi. Laitteiden hinnat olivat jenkeissä 256 megan levyn noin 250 taalasta 2 teran 1400 taalaan.

 

 

Päälle puettavissa tuotteissa ulkoiluvaatteet, joiden sisään oli ommeltu bluetoothilla varustetut kuuntelu ja paikannuslaitteet olivat näkyvästi esillä messuilla. Pipojen ja muiden hattujen sisällä, korvien kohdalla olivat bluetooth kuulokkeet, reppujen kantohihnoissa oli kaiuttimet tai jäljityslaitteet. Ei maata mullistavaa, mutta kätevää.

 

 

Hienompi keksintö oli esittelyssä ollut älylasi, johon esim. näyteikkunaan voi heijastaa tietoa myytävistä tuotteista ja asiakkaat voivat lasia koskettamalla tarkastaa esim. onko näyteikkunassa olevaa tuotetta saatavilla kaupassa halutussa koossa.

Käyttäjä voi saada heijastettuna lasiin myös muuta hyödyllistä infoa halutusta tuotteesta.

 

 

Erittäin suurta mielenkiintoa langattomista tuotteista herätti myös uudet älykellot. Tekniikka on kehittynyt muutaman vuoden aikana yhä enemmän älypuhelimen suuntaan. Nykyisissä laitteissa on jo omat SIM korttipaikat, joten puhelut, tekstiviestit, sähköpostit, karttapalvelut sekä sosiaaliset mediat onnistuvat kellon kautta hyvin. Pieni näyttö on edelleen rasite täysipäiselle toiminnalle, mutta nykyään laitteet ovat tyylikkäitä, joita ainakin miehet, jotka ovat tottuneet suurempaan kellon kokoon voivat miettiä käyttävänsä joka päiväisessä käytössä.

 

 

Myös perinteisiä tietotekniikan langattomia laitteita oli esittelyssä. Tässä maailman ensimmäinen uuden 802.11 ad langattoman tekniikan reititin TP-Linkiltä. Laitteen on kerrottu saavuttavan jopa 4,6Gbps:n nopeuden 60GHz:n taajuudella. Kuvassa näyttöruudulla statistiikkaa laitteen nopeudesta verrattuna muiden tekniikan laitteisiin.

Mikäli et näe näytön statistiikkaa, zoomaa näyttöä suuremmaksi.