Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Perhe, lapset ja teknologia

 

Perhe, lapset ja teknologia osasto käsitti pääasiassa, yllätys yllätys, älyleluja sekä muita kodin älylaitteita. Itseasiassa edellisessä koulutusosiossa esitelty Metas -älypalat olivat lapset ja teknologia osastolla. Omasta mielestäni ne sopisivat erinomaisesti koulutustarkoitukseen, sen takia esittelin ne ko osiossa. Tämän kaltaisia muita älylejuja oli tulossa julki vielä tänä vuonna Fisher Priceltä sekä Legolta.

 

 Kuva1. Edwin the Duck.

Tämä kumiankka on tietenkin älyankka, joka kommunikoi lapsen tabletin kanssa ja toimii näin interaktiivisena leluna sekä erilaisten opetus- ja pelisovellusten ohjaimena. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy (pahoittelen hieman epätarkkaa kuvaa) esittelijä liikuttaa Edwiniä tabletin edessä ja ohjaa pelin hahmoa oikeasti ankalla. Samoin ankka toimii satujen interaktiivisena sisältönä.

Eikä tässä tietenkään vielä kaikki. Edwin myös laulaa suosituimpia lasten lauluja yhdessä lasten kanssa ja muuttuu yöksi tuutulauluankaksi, jonka tahtiin on helppo nukahtaa. Lisäksi, kun kyse on kumiankasta, on se tietenkin myös kylpyankka. Lapsi voi leikkiä sillä kylvyssä ja laulaa kylpylauluja sekä ankka myös näyttää värillään ideaalisen veden lämpötilan lapselle.

 

Lasten turvalaiteosastolla on huomattava määrä erilaisia turvalaitteita, mutta pääpaino oli älyrannekkeilla sekä -kelloilla.

Tämä Huppy -älykello toimii lapselle puhelimena vanhemmilleen, paikantajana, liikkumisen analysoijana sekä hätäkutsulaitteena.

Lisäksi osastolta löytyi esimerkiksi älyhammasharja. Tämä oli tarkoitettu tosin myös vanhemmille, mutta yhdistettynä älypuhelimeen tai tablettiin, voi käyttäjä katsoa ja analysoida miten pestä hampaat, tehdä tästä pakollisesta toimesta mielenkiintoista. Sovellus myös neuvoo pesua sen edetessä.