Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Terveys ja hyvinvointi

 

Terveyden ja hyvinvoinnin osastolla oli keskitytty terapialaitteisiin, älytoimintoihin sekä mobiiliteknologioihin. Osasto oli hajautettu kahteen eri lokaatioon, ja esittelijöitä oli vajaat sata. Mutta tähän tuotekategoriaan sisällytettyjä tuotteita oli esittelyssä yli 450 eri tuottajalta. Mielenkiintoisia tuotteita oli lähes kaikissa kategorioissa: uneen ja nukkumiseen liittyvissä tuotteissa, oman terveyden tarkkailuun ja mittaamiseen (etenkin älyrannekkeet), kunnon ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja kohottamiseen sekä mentaalisen hyvinvoinnin parantamiseen. Tuotteita oli ihan kaikille käyttäjäryhmille: senioreille, työntekijöille, nuoremmille käyttäjille sekä yleisesti kotiin ajateltuja tuotteita.

Yksi suurimmista trendeistä tässä kategoriassa oli terapialaitteet: terapialaudat, akupunktiopisteisiin perustuvat impulssituotteet ja hierontatuolit. Osa näistä tietysti toimi saumattomasti mobiililaitteiden sovelluksen kanssa joilla käyttäjä voi valita tilaan sopivan ohjelman tai analysoida tuloksia.  Näissä tuotteissa voimakas tärinä, noin 550 tärinää minuutissa aktivoi lihaksia ja hermostoa. Tämän kun yhdistää liikesarjoihin, saa tällä laitteella täysipainoisen lihastreenin. Ainakin valmistajan mukaan.

 

    Kuva 1 - Terapialauta köysillä

 

    Kuva 2 - HnB:n esittelypiste. Selkeä esite mitä hyötyjä terapialaudoista on

 

Itse olen huono nukkuja, joten tämä suomalaisen Beddit Ltd:n keksintö iski heti silmääni. Tämä ei ole ihan uusi keksintö, vaan on ollut CES messuilla jo edellisenä vuonna, mutta itselleni tämä oli uusi tuote ja mielenkiintoinen sellainen, joka kaipaa lisähuomiota. Et tarvi kalliita älysänkyjä, vaan tässä tuotteessa anturat kiinnitetään sängyn laidasta laitaan ja se lähettää signaaleja sovellukseen josta voit analysoida omaa untasi melko tarkasti: sydämen lyönnit, hengitys, kuorsaus, unisyklit sekä laitteen Smart Alarm -toiminto jopa herättää sinut silloin kun olet nukkunut optimaalisimman unen ja tulet olemaan virkeimmilläsi päivän. Laite myös antaa uneesi liittyviä vinkkejä. Tätä ominaisuutta tosin kritisoitiin mm. arvostetun CNET julkaisun tuotetestauksessa. Vinkit olivat liian yksinkertaisia ja yleismaallisia. .

 

    Kuva 3 - Beddit unianalyysi

 

Yksi näkyvästi esillä olleista, hieman kuitenkin pienemmistä ja tuntemattomista yrityksistä oli HiDow.

 

 

Yritys valmistaa lihaksistoon sekä hermostoon sähköimpulssein vaikuttavia terveystuotteita, joiden sanotaan helpottavan paikalliskipuihin. Periaate on ihan sama kuin kipulääkkeillä eli estää kipureseptorien toiminta tukkimalla sen kulku. Hoito perustuu nk. TENS tekniikkaan. Tätä tekniikkaa on yleensä käytetty sairaaloissa ja ammattihoitolaitoksissa, nyt laitteita saa myös kotikäyttöön. Laite on saanut erinomaisia arviointeja käyttäjien parissa. Hinnat vaihtelevat 200 Dollarista ylöspäin. Voit myös tiedustella laitteista Laite ja Tiedolta.

     Kuva 5 - Hidow - sähköimpulssituotteita. Kämmentietokoneella asetetaan haluttu ohjelma.     Lisälaitteina siihen saa kiinni esim. sähköimpulssitohvelit, jotka helpottavat jalanpohjan kipuja.