Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Terveysteknologiamessut 2016 Helsinki (Nordic Health Technology & eHealth Forum)

 

Helsingissä järjestettävä vuotuinen terveysteknologian messut eli Nordic Health Technology and eHealth forum 2016 tapahtuma järjestettiin tänä vuonna 13-15.1. Messut ovat ammattimessut, jotka järjestetään samaan aikaan viereisten lääkäripäivien kanssa. Tämän vuoden tilastoja ei ole netissä vielä julkaistu mutta vuoden 2015 kävijöistä iso osa n. 4000 kävijästä tulevat messuille juuri lääkäripäiviltä. Näytteilleasettajia on noin 50-60 ja lähinnä suunnattu terveydenhuollon ja hoivatyön ammattilaisille.  Joitain toki mainioita tuotteita ja uusia palveluja oli suunnattu myös suoraan kuluttajille ja niistä kirjoitan seuraavassa.

Juuri Las Vegasin messuilta palanneena, on pakko todeta, että ero asiakaskohtaamisessa ja kanssakäymisessä on kuin yöllä ja päivällä. Onneksi muutama poikkeuskin toki löytyi, mutta vaikutelmakseni jäi, että koska minulla ei ollut pukua päällä sekä valtion tai kunnan käyntikorttia, sain seistä ständeillä yksin, suhteellisen pitkäänkin ilman että kukaan lähestyi tai sanoi mitään. Niille joille kerroin kirjoittavani messuista nettiin, sain oikein ystävällistä ja asianmukaista palvelua ja tietoa yrityksestä sekä tuotteista. Yhdelle tuotteelle minua jopa pyydettiin koekaniiniksi, kunhan arvostelu löytyisi sen jälkeen netistä.

Mutta nyt messujen antiin. Kyllä Suomenkin teknologiamessuilla oli sama trendi kuin valtameren toisella puolella: langattomuus sekä älytuotteet sekä -palvelut. Messuarvostelut saavat tänä vuonna ActiveMedi oy huolenpito sekä terveystietosovelluksellaan, Seniortek Oy kodin turvapalvelulla sekä Terveystekniikka oy B-Cure Laser (paikallisten kipujen ja tulehdusten hoitoon) tuotteellaan.

 

Active Medi Oy on mielenkiintoinen tapaus. Heidän ActiveMedi tuoteperheensä WithMe, Care ja ICE on henkilön terveystietoihin, niiden välitykseen sekä tiedon jakamiseen erikoistunut sovellus. Se luo yhteyden henkilön, hänen perheensä sekä terveydenhuollon ammattilaisten välille. Hoidettavan henkilön koko terveyshistoria on saatavilla yhdellä klikkauksella. Tämä on erityisen hyvä ominaisuus äkillisissä sairastapauksissa, joissa hoitohenkilökunta tarvitsee hoitohistorian tiedot. Skannaamalla esim. henkilöpaperit he saavat kaikki hoidettavan henkilön terveyteen liittyvät tiedot: allergiat, lääkityksen, suoritetut toimenpiteet ja jopa henkilön EKG:n. Laitteen voi myös asettaa muistuttamaan myös lääkkeenotto- ja mittausajoista, jolloin omaiset ovat perillä asianmukaisista tuloksista. Lisäksi myös terveyteen liittyvistä toimenpiteistä voidaan keskustella pikaviestimen tavoin sovelluksen välityksellä ja kaikki halutut henkilöt ovat sen piirissä.

Tästä tuotteesta lisätietoa voi hakea sivulta www.activemedi.com tai www.solarch.fi

 

Seniortek Oy:öön tutustuin jo viime vuoden messuilla. Heillä on hyvin mielenkiintoiset tuotteet kodin turvaan. Ihmisille jotka haluavat lisäturvaa, jotta voivat asua kotona mahdollisimman pitkään. Seniortekin Kukkatolppa tuote on tarkoitettu tähän. Se on kuvan mukainen kodin sisustustavara, jonka sisään on rakennettu korkeanluokan tekniikkaa tunnistamaan esimerkiksi kaatumiset, poikkeavat liikkumattomuudet, keskellä yötä poistumiset jne ja tekevät näistä hälytykset sovitun mukaisesti. Laitteeseen voidaan yhdistää myös muita kodin turvaan liittyviä ominaisuuksia, kuten palohälytys, liesivahti, vesivuoto sekä lämpötila.

Seniortekillä on myös muita mielenkiintoisia tuotteita kuten Seniorturva sekä paikannusturva. Seniortekin tuotteisiin voi tutustua sivuilla www.seniortek.fi

Tämä on sen verran mielenkiintoinen ja mielestäni hyödyllinen tuote, että otan tässä yhteydessä myös toisen vastaavan tuotteen esille, vaikkei he tänä vuonna messuilla ollutkaan. Tämä yhtiö on Terveysoperaattori Oyn OMAseniori tuote. Tämä on lähes vastaava tuote kuin Kukkatolppa, mutta tässä liiketunnistimet ovat pienempiä, seinälle asennettavia jolloin saadaan helpommin koko asunto tarkkailualueen piiriin. Tämän palvelun saa myös kätevästi kuukausimaksullisena.

Molempiin tuotteisiin kuuluu myös keskuspuhelintoiminto, jolla saa napin painalluksella puheyhteyden henkilöiden välille.

Terveysoperaattorin OMAseniori-palveluun sekä muihin heidän tuotteisiinsa voi tutustua sivuilla www.terveysoperaattori.fi

 

Terveystekniikka Oy:llä oli mielestäni messujen kiinnostavin tuote ja paras esittelijä (pahoitteluni tälle loistavalle naiselle ettei nimi tullut ylös!). Potentiaalisen asiakkaan huomioiminen sekä tuotteen esittely olivat luonnollista ja sai minut kiinnostumaan tuotteesta ja sisällöstä. Tässä tuotteessa voi olla kova potentiaali, joka ilmeisesti on jo noteerattu maailmalla.

Terveystekniikka Oy on tuomassa maahan Israelilaista perää olevan paikallisten kipu- ja tulehdusvammojen hoitoon käytetyn laserlaitteen, B-Cure Laserin. Ja ei, tämä ei maksa tuhansia euroja vaan tämä on kuluttajille suunnattu, n.650-750€ ovh hintainen laite. Sain messuilta mukaan myös laitteen tieteelliset tutkimukset, tapaustutkimukset ja lääkärien arviot sisältävän kirjasen, jossa käydään läpi laitteen saavutuksia. Laser laite vilkastuttaa ja vahvistaa solujen ja solujen välistä toimintaa sekä verenkiertoa. Tämän lopputuloksena, laitteen käyttö vähentää kipua ja tulehdusta, sekä nopeuttaa luonnollista paranemista. Tämän kaiken sanotaan tapahtuvan ilman sivuvaikutuksia.

Testitapauksia on esitelty lukuisia sekä pilottitesti. Pilotti testissä oli 24 TMD eli purentahäiriöistä potilasta joista puolet käyttivät itse laserlaitetta ja puolet placebo laitetta. Kahden viikon hoitojakson jälkeen kipujen määrä potilasryhmien välillä oli erittäin merkittävä. Samoin eri testitapauksien hoitojen laaduissa ja pituuksissa. Terveystekniikan sivuilta voi lukea lisää ja tarkemmin testitapauksista.  

Itse olen kärsinyt lukuisia urheiluvammoja ja selkä- sekä hammaskipuja, sekä kärsin psoriasiksesta, johon olen yrittänyt kokeilla kaikki maailman (lääke)voiteet, yrtit ja salvat, joista mikään ei ole auttanut. Joten olen hyvin skeptinen kaikkiin ”tällä parannat itsesi pikavauhdilla”-tuotteisiin. Luulen että tässä tuotteessa on potentiaali, mutta se vaatii varmasti henkilökohtaisen kokemisen tuotteen toimivuudesta.

Sitä en tiedä onko laite yleisesti yksityisillä tai kunnallisilla lääkäriasemilla, josta tavalliset, puolueettomat käyttäjät voisivat antaa tuomionsa, mutta Terveystekniikka oy:n sivuilla on yksi käyttäjäkokemus, josta käyttäjä on antanut erinomaisen positiiviset arviot laitteen toimivuudesta ja tuloksista. Siihen voi tutustua tämän linkin kautta: https://asiakas.kotisivukone.com/files/terveystekniikka.palvelee.fi/Tutkimukset_artikkelit/B-Cure_Laser_-_Magnus_Lonnqvist.pdf

Mutta mikäli kärsit urheiluvammoista, jatkuvista paikalliskivuista, iho- ja kudosvaurioista tai jopa hammaskivuista, ota selvää tästä tuotteesta ja kysy yritykseltä siitä lisää.